Menu

Gleuvenskoevers presenteren kersverse hoogheid

1 1

Prins SilencioHet is een drukte van jewelste, in wijkcentrum de Bolder is de creme de lá creme van het Zwolsche carnaval samengekomen om de nieuwe hoogheid van C.V. de Gleuvenskoevers te verwelkomen. Uiteindelijk is het om 23:11 dan echt zover…. Daar staat ie dan, zojuist uit de brievenbus gestapt…. De nieuwe hoogheid…. Hij… (het is inderdaad een man) gaat dit jaar De Gleuvenskoevers voor in het carnavalsjaar. Zijn naam luidt: Prins Silencio!!!

In deBolder is deze avond een bijeenkomst van carnavals minded Zwolle bijeengekomen, dit is om de nieuwe hoogheid te verwelkomen. Maar ook om afscheid te nemen van prins Lol en adjudant Broek welke C.V. de Gleuvenskoevers voor het afgelopen jaar als boegbeeld hebben gediend.

Iets na elfen werd de spanning opgebouwd en werd de welbekende rode brievenbus opgereden. Het publiek stond al goed om zich heen te kijken want het zou niet de eerste keer zijn dat deze brievenbus leeg zou zijn. Echter was de brievenbus deze maal ruim gevuld… met nieuwe hoogheid wel te verstaan!! Prins Silencio stapte als een trots man de brievenbus uit. Hoogheid Silencio (in het dagelijks leven Ferry Rikkert) zal dit jaar de vereniging voorgaan in alle polonaises. Samen met zijn adjudanten Rosso (Alfons de Leeuw) en Accento (Andries Veldman) zal Prins Silencio dit jaar enorm gaan knallen. De naam Silencio komt van: Stil eens.. Maar omdat dat in het Nederlands best duf klinkt heeft de hoogheid ervoor gekozen een Latijnse verbastering van deze betekenis te kiezen als naam.

Hoogheid Silencio is in dagelijks leven monteur bij Schreuder installatie techniek. Velen zullen deze hoogheid vast kennen als bijvoorbeeld: Vriend van Babette (Vorstin der Gleuvenskoevers), actieveling bij de optochtcommissie van C.V. de Eileuvers, blazer bij kapel de Zwolse Stroatklinkers of misschien kent u deze hoogheid nog uit de tijd van Prins Robin van de Gleuvenskoevers. Daar was deze hoogheid adjudant Roodkapje. Hoe dan ook zal deze doorgewinterde carnavalsvierder ongetwijfeld zijn steentje bijdragen in dit bijzondere carnavalsjaar voor Sassendonk.

Meer informatie: www.cvdegleuvenskoevers.nl

Last modified onSunday, 07 October 2012 10:42

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top