Menu

Terughaalactie van de steek van Vorst Tinus

1 1

STOET en TINUSNöttenstee - Afgelopen dinsdagavond heeft de terughaalactie van de steek van Vorst Tinus van carnavalsvereniging De Deurzakkers op ludieke wijze plaats gevonden in Hasselt.

 

Na afloop van de receptie van Prins Poets - van cv De Eileuvers - in Urbana, vonden De Hazelnötten de plompverloren steek van Vorst Tinus, zonder het hoofd van deze voormalig hoogheid der Deurzakkers zelf.

Zo meedenkend als De Hazelnötten zijn, hebben ze deze steek meteen veiliggesteld tegen gretig graaiende onverlaten en hebben dit pracht exemplaar weldra een ereplaats gegeven in hun hofresidentie 'De Compagnie'.

Het duurde niet lang of dezelfde avond werd er al een AMBER Alert via twitter uitgebracht door de De Deurzakkers. Tot grote opluchting werd er gelukkig snel vanuit Nöttenstee gereageerd met verheugend nieuws: "We Got Him".

Na een korte maar vruchtbare onderhandeling waren Prins STOET en Vorst Tinus het snel eens. Het "losgeld" mocht dinsdagavond overgedragen in de hofresidentie van De Hazelnötten – café De Compagnie aan de Prinsengracht, waar de hoogheid samen met de adjudanten LICHT & GELUID - toevallig – aan het repeteren waren voor de PrinsenKaraoke op maandag 20 februari a.s. in Fun Café Timeless / Café Bloopers.

Na veelvuldig oefenen en luidkeels het nummers Annemarie van De Sjonnies te hebben gezongen was het hoogtijd voor een hapje en een drankje. En laat dat nu net het overeengekomen "losgeld"zijn voor Vorst Tinus.

Samen werd er nog even geluisterd naar de prachtige vertolking van dit meer dan gezellige nummer en sprak Vorst Tinus z'n waardering uit voor het Nöttensteese zangtrio. Omdat Vorst Tinus eveneens in de organisatie zit werden er passende afspraken gemaakt over een welverdiende podiumplaats.

Met dit in het achterhoofd kon Prins STOET gerust - de steek boven water toveren - en konden beide Veuranstoanden eerlijk over steken. Met opgeheven hoofd – voorzien van steek – kon Vorst Tinus terug richting Sassendonk.

Zowel "De Hazelnötten" als "de Deurzakkers" kijken tevreden terug op deze terughaalactie en zien beide volvertrouwen het PrinsenKaraoke tegemoet.

Last modified onSunday, 07 October 2012 10:42

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top